Informatie over Paracord (koord)

Paracord ( Koord ) heren sieraden

Paracord ook wel parachutekoord is een koord met een mantel van nylon waarin meerdere nylon kerndraden zitten. Dit koord werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als dragende lijnen van parachutes van de paratroepen vandaar de naam Paracord. Het koord is van Amerikaanse origine. Tegenwoordig is het koord beschikbaar voor iedereen en komt het voor in vele kleuren en kwaliteit.

Vandaag de dag wordt Paracord gebruikt voor reparaties en diverse montage’s en de sieradenmakers gebruiken dit koord vooral voor armbanden, riemen en halsbanden voor dieren.

De voordelen van Paracord zijn dat het een erg sterk materiaal is, makkelijk in gebruik, in vele soorten en kleuren zijn en prettig van textuur.

Onderhoud Paracord heren sieraden

Ten eerste raden wij het af om met je koord sieraad te gaan zwemmen. Dit omdat er in bijna alle zwembaden chloor zit en dit is slecht voor elk sieraad. Mocht je bodylotion (aftersun) gebruiken is het verstandig om dit eerst 30 minuten te laten inwerken voordat je je koord sieraad draagt. En hou er rekening mee dat gebruik van chemische producten zoals parfum, medicijnen, enz. gevolgen kunnen hebben voor de ph-waarde van uw huid wat je sieraad op den duur kan verkleuren (met name het RVS slotje) , dit is per persoon verschillend.

Enige schoonmaaktips van uw koord sieraad:

  • Stop je sieraad in een bakje met lauw water en biotex voor maximaal een half uurtje daarna het sieraad droog deppen. Let wel! Meestal zit er een RVS slotje op deze moet heel goed droog gemaakt worden.
  • Om vuil te verwijderen uit hoekjes en gaatjes raden wij aan om een zachte tandenborstel te gebruiken (niet een die al voor het tandenpoetsen is gebruikt!) Leg eerst je sieraad in een bakje water zodat het vuil los kan weken, daarna zachtjes met de tandenborstel over de vuile plekjes borstelen.
  • En er zijn natuurlijk ook genoeg schoonmaak producten in de winkel verkrijgbaar.

Let op!

Mocht je een pacemaker hebben raden wij aan om een normale sluiting nemen in plaats van een magneetsluiting.

Mister Trendy

Top