Informatie over rubber

Joseph Prieslev ontdekte in 1770 per ongeluk dat rubber potloodstrepen kon verwijderen en vanaf dat moment werd rubber vooral in kleine stukjes verkocht als vlakgom. De naam rubber komt van het Engelse werkwoord voor wrijven (to rub). De oudste vondsten van rubber zijn rubberen ballen, deze dateren van 1600 v.Chr.

Rubber is een deeltje wat voorkomt in het sap van een aantal plantensoorten, dit sap is ook wel bekend al latex. Een aantal van deze planten soorten zijn bij de meeste wel bekend zoals de Braziliaanse rubberboom, Indische rubberboom en de paardenbloem. Natuurlijk rubber wordt voornamelijk geproduceerd uit latex die gewonnen wordt uit de Braziliaanse rubberboom. Ongeveer 33% van dit sap bestaat uit rubber. De latex wordt vervolgens gefiltreerd en verdund met water en het resultaat hiervan wordt met zuur behandeld om de rubberdeeltjes te laten stollen. Deze rubberdeeltjes wordt tot dunne plakken gerold en gedroogd. Aangezien rubber een natuurproduct is, is er maar een beperkt hoeveelheid aanwezig. De vraag naar rubber is groter dan dat de plantages kunnen leveren, daarom werd er gezocht naar alternatieven. Vandaag de dag worden polymeren gemaakt uit aardolie die vergelijkbare karakteristieken hebben in vergelijking met natuurrubber. Deze materialen worden synthetisch rubber genoemd.

Onderhoud rubberen heren sieraden

Rubberen sieraden moeten voornamelijk in de zomer wat losser gedragen worden zodat er lucht onder het sieraad door kan komen, als het te strak om het lichaam heen zit kan het zweet niet weg wat uitslag tot gevolg kan hebben. Vermijd zoutwater, hierdoor kan de armband op ten duur bros worden waardoor de armband op langere termijn kan breken/scheuren. Tevens raden wij het af om je rubberen sieraad te dragen tijdens het douchen en zwemmen. Vermijd chloor en chemische producten zoals parfum en laat uw bodylotion (aftersun) eerst een half uur inwerken voordat je je sieraad om doet.

Enige schoonmaak/ onderhoud tips van je rubberen sieraad:

  • Rubber is makkelijk in onderhoud en kan al schoongemaakt worden met een zachte natte doek. (een droge stugge doek kan krasjes veroorzaken)
  • Tevens is het schoon te maken met wat lauw water een sopje en een zachte doek.
  • En er zijn natuurlijk ook genoeg schoonmaakproducten in de winkel verkrijgbaar.

Let op!

Mocht je een pacemaker hebben raden wij aan om een normale sluiting te nemen in plaats van een magneet aansluiting.

Mister Trendy

Top